Pazar, Temmuz 27, 2008

!!Camdan Kalp!!

okul kapandı kapanalı ne bi yazı yazmışım buraya ne de izlediğim bi film hakkında yorum yapma gereği duymuşum. tek yaptığım elime kağıt kalem alıp olağan muhasebe sınavına çalışmak. Ona da çalışıyormuyum yoksa çalışmıyormuyum ben de anlamıyorum bazen. Elimde kalemim kağıdım sadece muhasebe için eksik olmuo değil arada bir de olsa şiir yazıyorum.


Bu aralar tek yaptığım şey aslında uyumak , uyumak, uyumakk ve hep uyumak. Sanki uyudukça isteklerim gerçekleşecekmiş gibi bi düşünceye kapıldım gidiyorum. Sanki olmaması gereken şeyler birden kaybolup yerine istediklerim geçicekmiş diye düşüne düşüne kafayı yicem bi gün biliyorum evet :D


Bu aralar tv kanallarının sinema filmi gösterimi yarışı da dikkatimi çekti. En sevdiğim tv kanalının dışına çıkmayan ben diğer kanallardaki sinema filmlerine sarkmış bulunmakta:P Sinema filmlerine gelince geçenlerde bi tv kanalında izlediğim bir türk filminden bahsetmek istiyorum. Filmi daha önceden nasıl izlememişim kendime şaşırıyorum.

***************** ************* ************* *********** *************


Filmin ismi 'Camdan Kalp' . Genco Erkalın başrolünü oynadığı harika bir film. Olaylar o kadar karmaşık bir yapıda verilmişki benim ilgimi çekmeye yetti. Filmin yönetmeni Fehmi Yaşar, yine elinden gelenin en güzelini yapmış. Şerif Sezer herzamanki mükemmel oyunculuğu bu filmde de kendini gösteriyo. Filmin konusuna gelince;

Kirpi (Genco Erkal), sinemada bulunduğu çağa ayak uyduramayan bir yönetmendir, sevecen ve insancıl bir karakteri vardır. Karısıyla sorunları vardır ve karısı onu oyuncularından biriyle aldattığını düşünmektedir. Evlerine temizliğe gelen Kiraz(Şerif Sezer)'ın sorunları Genco Erkal'ın ona yardım etmek istemesi, bir anda kendisini olayların içinde bulmasını sağlar. Kiraz'ın durumunu anlatmak için ailesinin yanına gider, oralarda gördüğü türkiye gerçeği onu olayların daha da içinde bir rol almasını sağlar. Kiraz'a yardım edeyim derken bir anda kirazın kocası tarafından Kiraz'ın sevgilisi diye iftiraya uğrar ve bunun sonucunda Kirazın abileri tarafından ölüdürülür. Yardımseverliğin yanlış anlaşıldığı ve insanlar arasında sınıf ayrımının ne kadar büyük olduğu günümüz gerçeğini anlatmaktadır aslında. Yolsulluğun, cahilliğin olduğu bir hayat süren Kiraza göre kocasının onun üzerine kuma getirmesi de aslında onun için sorun değildir. Çünkü o daha iyi bir hayat yaşamak ve kocasından dayak yememek için kendi gururunu ve kadınlığını önemsememektedir. Hayat bir şekilde devam etmek zorundadır.